Hoe kan een traject eruit zien? 

Stap 1: Kennismakingsgesprek 

We starten met een kennismaking. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.  We komen er samen achter wat je vraag is, wat je kan verwachten en of ik jou kan helpen. Wanneer er een klik is kijken we samen wat je graag wil bereiken en hoe we dan gaan doen.  

Na het kennismakingsgesprek stuur ik je per mail de hulpvraag die we samen geformuleerd hebben. Daarnaast zet ik in deze mail de mogelijkheden die er zijn en de kosten die eraan verbonden zijn. Je kunt vervolgens beslissen of we samen aan de slag gaan. 

Stap 2: Invullen online vragenlijst

Wanneer je enthousiast bent stuur ik je per mail een TMA vragenlijst. De vragenlijst bestaat uit stellingen en gedragsvoorbeelden waarbij je telkens moet kiezen wat het meest bij je past. Er is geen goed of fout. Deze vragenlijst kun je thuis op je gemak invullen. Dit duurt ongeveer 1 uur. Standaard stuur ik je een korte beroepsinteresse-analyse toe. Deze vul je in en geeft globaal inzicht in voorkeuren wat betreft werksectoren en activiteiten. 

Stap 3: Persoonlijke gesprekken (a 1,5 uur)

Wanneer je de vragenlijst hebt ingevuld komt er een uitgebreid en persoonlijk rapport uit. Deze print ik voor je uit en krijg je achteraf ook digitaal toegestuurd.

Tijdens de 1e sessie gaan we samen het rapport doornemen. Ik luister, geef uitleg, leg verbanden en beantwoord je vragen.

Tijdens de sessies erna gaan we aan de slag met de verdieping. Hierbij kun je denken aan vragen zoals: 

• Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? 

• Hoe kan ik bewuster keuzes maken? 

• Ik loop vast, wat is de volgende stap die ik kan zetten? 

• Wat zijn mijn talenten, drijfveren en competenties? 

• Welke studie of werkomgeving past bij mij? 

• Ik vind veel dingen leuk, wat past echt bij mij? 

• Ik doe al jaren hetzelfde werk, wat past nog meer bij mij? 

• Hoe krijg ik een betere werk - privé balans? 

• Hoe haal ik meer energie uit mijn werk?

Je krijgt na iedere sessie 'opdrachten' mee, waarmee je in de tussentijd aan de slag gaat. 

Maatwerk
Ieder mens en dus iedere vraag is uniek. Na het kennismakingsgesprek kan ik jou een richting geven in het aantal sessies die nodig zijn. Meestal ligt dit aantal tussen de 3 a 6 sessies. Dit is afhankelijk van de vraag en het tempo. Wat vooral belangrijk is dat we een tempo aanhouden waar jij je fijn bij voelt. Meestal zitten er 2 a 3 weken tussen de verschillende sessies.